Financieel, juridisch en fiscaal advies &
administratieve ondersteuning voor
ondernemers en particulieren

Nieuws

Ook in 2024 Tijdelijk Noodfonds Energie

Bron: SRA - Publicatiedatum: 29-12-2023 Het Tijdelijk Noodfonds Energie keert ook in 2024 subsidies uit aan personen die gelet op hun inkomen veel geld kwijt zijn aan energiekosten. De tegemoetkoming wordt bovendien verruimd ten opzichte van 2023. Wanneer tegemoetkoming? Lees meer »

Wetswijzigingen voor ondernemers op 1 januari 2024

Nieuwe regels en wetten voor ondernemers op komst per 1 januari 2024. Onder meer het minimumloon, het STAP-budget en de reiskostenvergoeding veranderen in het nieuwe jaar. 28 december 2023, Overzicht belangrijkste wetswijzigingen ondernemers 1 januari 2024: Lees meer »

Vijf aandachtspunten voor deze decembermaand

Bron: SRA - Publicatiedatum: 11-12-2023 Het jaar 2023 zit er weer bijna op en dus doet u er goed aan nog even na te denken over zaken die u onder meer fiscaal nog dit jaar kunt regelen. De belangrijkste zaken op een rij. Lees meer »

Bv kan vanaf 1 januari 2024 digitaal opgericht

Bron: SRA Vanaf 1 januari 2024 wordt het mogelijk om volledig digitaal een bv op te richten. Er is daarbij geen fysieke tussenkomst van een notaris meer nodig. Het platform waar dit geregeld kan worden was al een tijd klaar. Lees meer »

Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg weer aanvragen

Bron: SRA Werkgevers kunnen vanaf 1 december 9.00 uur weer subsidie aanvragen voor de regeling praktijkleren in de derde leerweg. De subsidieregeling is alleen beschikbaar voor praktijkplaatsen voor werkzoekenden of voor studenten derde leerweg die binnenkort werkloos zul... Lees meer »

Vennootschapsbelasting bij gesubsidieerde stichtingen

Bron: SRA Stichtingen zijn alleen vennootschapsbelasting verschuldigd indien en voor zover zij een onderneming drijven. Bij gesubsidieerde stichtingen speelt vaak de discussie of en zo ja voor welk deel zij een onderneming drijven. Lees meer »

Belastingadviesspecial

Het einde van het fiscale jaar nadert snel, en dat betekent dat het tijd is om te zorgen dat u geen belastingvoordelen misloopt. Onze jaarlijkse belastingadviespecial is er om u te helpen bij het optimaliseren van uw financiën en het minimaliseren van uw belastingverplich... Lees meer »

Laatste keer STAP-subsidie aanvragen op 15 november

Bron: SRA Op 15 november 2023 gaat om 10.00 uur voor de laatste keer het UWV-loket open om een STAP-subsidie aan te vragen. Vanaf 2024 verdwijnt deze tegemoetkoming voor het volgen van een opleiding. Voorwaarden opleiding De voorwaarden voor de STAP-subsidie, STimulering... Lees meer »

Eindejaarstips Top 10

Bron: SRA Welke (fiscale) maatregelen kunt u als ondernemer dit jaar nog treffen die voordelig voor u kunnen uitpakken? Hoe kunt u nu al slim inspelen op wijzigingen die vanaf 2024 gaan gelden? Tien praktische tips. Let op! Lees meer »

Advieswijzer Informatieplicht energiebesparing 2023

Bron: SRA - Publicatiedatum: 28-09-2023 De overheid wil dat ondernemers zo min mogelijk energie verbruiken om zo de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2, te beperken. Om energie te besparen, hebben ondernemers die veel energie verbruiken een energiebesparingsplicht. Lees meer »

Nieuws

Achternaam meegeven aan kind is makkelijker geworden in 2024

Bron: SRA - Publicatiedatum: 16-02-2024 Voor kinderen die na 1 januari 2024 geboren zijn, hebben... Lees meer »

Gemiddelde WOZ-waarde stijgt dit jaar met 2,8%

Bron: SRA - Publicatiedatum: 20-02-2024 - Laatste update: 20-02-2024 De WOZ-waarde stijgt dit jaa... Lees meer »

Oude portaal voor zakelijke aangiften Belastingdienst sluit

Bron: SRA - Publicatiedatum: 14-02-2024 Gebruikt u nog het oude portaal van de Belastingdienst om... Lees meer »

Wijzigingen wetsvoorstel Wet werkelijk rendement box 3

DOOR ANNE-MARIE NOORDENBOS MIDDELS PUBLICATIE TAXENCE Staatssecretaris Van Rij wijzigt het wetsvo... Lees meer »