Financieel, juridisch en fiscaal advies &
administratieve ondersteuning voor
ondernemers en particulieren

Nieuws

Wetsvoorstel Wet spoedreparatie fe naar Tweede Kamer

Bron: Fiscaal Rendement De staatssecretaris van Financiën heeft het beloofde wetsvoorstel Wet spoedreparatie fiscale eenheid (fe) bij de Tweede Kamer ingediend. Dit voorstel moet leiden tot een gelijkere behandeling van de binnenlandse fe en die in een vergelijkbare EU-si... Lees meer »

Ook één opdrachtgever voldoende voor IB-ondernemerschap

Ook één opdrachtgever voldoende voor IB-ondernemerschap Loopt een ondernemer voldoende risico en is hij verantwoordelijk voor eventuele schade dan is hij ondernemer voor de inkomstenbelasting (IB) ondanks het feit dat hij maar één opdrachtgever heeft en bijna geen investe... Lees meer »

Hoe gaan wij om met vakantiedagen tijdens ziekte?

Werknemers bouwen over ieder jaar waarin zij recht hebben op loon, vakantiedagen op. Over die opgenomen vakantiedagen heeft een werknemer recht op 100% loon, mits zijn tegoed aan vakantiedagen toereikend is. Tot zover duidelijk. Lees meer »

Einde aan de Kleineondernemersregeling (KOR) voor de BTW

Einde aan de Kleineondernemersregeling (KOR) voor de BTW De opzet van de kleineondernemersregeling (KOR) voor de BTW gaat per 2019 wijzigen. In een bijlage bij de Miljoenennota 2018 is opgenomen dat als de omzet voor kleine ondernemers lager is dan € 17.500, de ondernemer... Lees meer »

Tijdige en correcte aangifte voorkomt 8% belastingrente

Ondanks dat de rentestand al jaren extreem laag is, berekent de fiscus voor de bv 8% belastingrente en 4% voor de niet-bv. Hoe voorkomt u dat u deze rente verschuldigd wordt? Wanneer geen belastingrente? U betaalt geen belastingrente als u op tijd aangifte doet én de insp... Lees meer »

Wat levert de verlaging vennootschapsbelasting u op?

Wat levert de verlaging vennootschapsbelasting u op? De tarieven van de vennootschapsbelasting gaan de komende jaren fors omlaag, met maar liefst 4%-punt! Wordt de bv daardoor echt aantrekkelijker of zit er een fiscaal addertje onder het gras? Lees meer »

Meer partnerverlof bij toekomstige baby

Meer partnerverlof bij toekomstige baby Bij de geboorte van een baby krijgt de partner van de moeder voortaan meer vrij. Het kabinet gaat dit via een wetsvoorstel realiseren. Nu krijgt de partner na de geboorte nog twee dagen betaald vrij. Lees meer »

Oninbare oude facturen? Vraag op tijd de btw terug

Oninbare oude facturen? Vraag op tijd de btw terug Per 1 januari 2017 zijn de bepalingen inzake het terugvragen van btw van oninbare debiteuren gewijzigd. Voor oude debiteuren die reeds vóór 2017 open stonden en nu nog steeds niet hebben betaald, dient de btw in de eerste... Lees meer »

Studietoelage kind van werknemer voor uw rekening?

Studietoelage kind van werknemer voor uw rekening? Stel dat de zoon of dochter van één van uw betere werknemers wil gaan studeren, maar uw werknemer de extra kosten nauwelijks kan ophoesten. Hoe kunt u als werkgever de helpende hand bieden? S Lees meer »

De belastingaangifte 2017

Wat zijn de gevolgen als je € 100.000 op je spaarrekening had staan? Vanaf maart kunnen wij weer aan de slag met de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting. Met een belangrijke aanpassing. De heffing op spaargeld en beleggingen in box 3 is drastisch gewijzigd. O Lees meer »

Nieuws

Fiets van de zaak

Met ingang van 1 januari 2020 is er een nieuwe fiscale regeling voor een fiets van de zaak. Lees meer »

Betalen nu nog gemakkelijker gemaakt

Onze facturen hebben we uitgebreid met een knop waarmee het mogelijk is om direct te betalen. Lees meer »

Nieuwe huisstijl Hilbrink Advies

Hilbrink Advies heeft vanaf vandaag een nieuwe uitstraling. Zowel online als offline is onze huis... Lees meer »

Compensatievergoeding ondernemers bij arbeidsongeschiktheid

Bron: Salarisnet februari 2019 De Regeling compensatie transitievergoeding is op 26 februari 2019... Lees meer »